Gdje i kako najpovoljnije kupiti domenu?

Prvi korak na vašem putu online poslovanja je web stranica, a prije nego web stranicu uopće postavite na internet, potrebno je kupiti domenu. Domena je zapravo jedinstveno ime vaše web stranice (url adresa) koje se upisuje u internet pretraživač i vodi do vašeg sajta.

Primjerice, moja domena je poslovnaprilika.com

Prije same kupovine i registracije domene vodite računa o imenu jer ćete kroz njega brendirati sebe i svoj posao. Mnogi preporučuju da kao ime domene odaberete vaše ime i prezime, no vi možete naravno odabrati bilo što, pod uvjetom da netko domenu tog imena nije već registrirao. Također savjetujem da odaberete ekstenziju .com jer to izgleda najprofesionalnije i svuda je prepoznato.

Važno je imati svoju vlastitu domenu jer jedino na taj način imate potpunu kontrolu nad vašim poslom. Ukoliko koristite neki besplatni servis za izradu sajtova, riskirate da vam preko noći nestane sav rad i trud koji ste uložili u izgradnju web stranice. Cijene su toliko male (oko $10-ak dolara godišnje) da jednostavno nema razloga da ne zakupite svoju web adresu.

Nakon kupovine domene možete ju povezati sa AIOP hostingom ili nekim drugim i početi izgradnju svoje prve WordPress stranice.

U videu ispod objašnjen je proces kupovine domene na servisu GoDaddy.

Da bi iskoristili popust registrirajte domenu na GoDaddy preko ovog linka  KLIKNI OVDJE

Nakon što ste kupili domenu potrebno je da odaberete HOSTING, i krenete u izradu vaše web stranice. To je poprilično jednostavno, a da bi vam maksimalno olakšao prilažem video tutorijale koji vas korak-po-korak vode kroz cijeli proces. Kliknite na link dolje da biste pogledali video upute.

1. Pogledajte kako do najpovoljnijeg hostinga i svih potrebnih alata